12, Jun, 2024
spot_img
HomeIstaknutoProslava zaštitnika župe u Malom Stonu

Proslava zaštitnika župe u Malom Stonu

Vjernici župe sv. Antuna opata u Malom Stonu u srijedu 17. siječnja proslavili su svog nebeskog zaštitnika, a središnje euharistijsko slavlje predvodio je generalni vikar Dubrovačke biskupije mons. Ivica Pervan. Uz mjesnog župnog upravitelja don Bernarda Plešea u koncelebraciji su bili bivši župnici don Miljenko Babaić i don Josip Barišić, te fra Stipan Klarić, gvardijan samostana i župnik u Slanom i don Pero Pranjić, župnik Ponikava.

U propovijedi je generalni vikar govorio na temelju evanđeoskog ulomka u kojem je opisano kako jedan mladić susreće Isusa i pita ga što mu je činiti da baštini život vječni. Isus mu je odgovorio neka proda sve što ima i podijeli siromasima te da pođe za njim. Mladić je otišao žalostan jer je bio veoma bogat.

Govoreći o životu sv. Antuna opata (251.- 356.) propovjednik je istaknuo kako je svetac, poput mladića iz evanđelja, također bio iz imućne obitelji. Nakon smrti roditelja zbrinuo je sestru, a onda je, za razliku od mladića iz evanđelja, sve podijelio i pošao za Isusom.

Župnik Pleše je na kraju sve pozdravio i zahvalio svima koji su na bilo koji način doprinijeli za ovu festu. Pjevači su pjevali misu s posebnim napjevom Malostonjana.

Župa sv. Antuna opata Mali Ston

 

 

Najčitanije

ŽUPNI OGLASI

Presveto Trojstvo

Duhovi

MISNE NAKANE